Reseptiohjeet reseptien ystäville

Reseptit, ruokaohjeet, reseptiohjeet kaikille

Ruissämpylät resepti ja ruokaohje

Resepti

Resepti: Ruissämpylät

Ainekset

  • 7 dl kädenlämpöistä vettä
  • 50 g hiivaa (tai 1 pss kuivahiivaa)
  • 2 tl suolaa
  • 1 rkl sokeria
  • 6 dl neljänviljan hiutaleita
  • 4 dl ruisjauhoja
  • 4-5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl juoksevaa margariinia

  1. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää joukkoon suola ja sokeri.
  2. Lisää seuraavaksi hiutaleet, ruisjauhot ja puolet vehnäjauhoista.
    Alusta taikina.
  3. Sekoita joukkoon margariini sekä loput jauhoista. Alusta kunnes
    taikinan koostumus hyvä.
  4. Kohota taikinaa liinan alla ja kuumenna uuni 200 asteeseen. Kauli
    kohonnut taikina uunipellille ja kohota vielä hetki. Paloittele
    taikinapellillinen 20 sämpyläpalaan ja voitele pinta vedellä.
  5. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 30 min.
  6. Ennen paistamista leikatut sämpyläneliöt irtoavat toisistaan helposti!

Comments

Leave a Reply





Reseptiohjeet.fi

Sivusto listaa reseptejä. Etsi lukuisten reseptien joukosta parhaimmat reseptit!

Reseptihaku

Admin